روزشمار عملیات های دفاع مقدس

نوار زمان هشت سال جنگ تحمیلی

کد خبر : 54648
تاریخ خبر : 1403/07/21-13:34
تاریخ به روز رسانی : 1403/07/21-13:36
تعداد بازدید : 147
نسخه قابل چاپ

صدام گرفتار در جنگی فرسایشی

رژیم صدام برخلاف اصول بین المللی، جنگ اعلام نشده ای را علیه ایران آغاز کرد. برخلاف آنچه ابتدا به نظر می رسید، این جنگ برق آسایی نبود که به زعم صدام، عراق را تبدیل به قدرت درجه اول منطقه گرداند، بلکه برعکس این جنگ به یک نبرد فرسایشی تبدیل می شود که خاتمه آن در آتیه نزدیک بعید به نظر می رسد.

صدام گرفتار در جنگی فرسایشی
در بیستمین روز جنگ ایران و عراق (۱۳۵۹/۷/۱۹) تحلیل ها و گمانه زنی های رسانه ها و خبرگزاری های غربی در مورد سرنوشت جنگ ایران و عراق قابل توجه است:

ایران مصمم به بیرون راندن دشمن
خبرگزاری رویتر: عراق که آغازگر جنگ با ایران در ۲۲ سپتامبر است، اکنون بیش از همه علاقه مند به پایان جنگ است. ایران با مواضع ثابت خود همچنان در ادامه جنگ و بیرون راندن نیروهای عراق از کشور خود مصمم است و هرگونه مذاکره یا آتش بس را پیش از بیرون راندن نیروهای عراقی بی معنی می داند.

ایران با مشکلات اقتصادی مدت زیادی دوام نمی آورد
رادیو آمریکا: شکست دادن ایران برای عراق از نظر نظامی شاید امکان پذیر نباشد، امّا ممکن است فشارهای اقتصادی او را برای رسیدن به این هدف موفق سازد.
ذخایر عراق از درآمد نفت اینک حدود ۲۰ میلیارد دلار است که پس از عربستان سعودی قرار می گیرد. بنابراین عراقی ها می توانند مدت طولانی به جنگ ادامه دهند. احتمال این که مشکلات اقتصادی عراق را از پای درآورد، بسیار کم است، امّا اوضاع در ایران کاملاً فرق می کند.
ذخایر مالی ایران تا پیش از انقلاب به حدود ۲۱ میلیارد دلار می رسید که حدود ۹ میلیارد دلار آن در بانک های آمریکا مسدود شده است و به ۱۳ میلیارد دلار آن هم تاکنون چیزی اضافه نشده است.
تولید نفت از ۶ میلیون بشکه در روز به سه میلیون و پانصد هزار بشکه کاهش یافت و حتی به حدود ۷۰۰۰۰۰ بشکه در روز رسیده است. به نظر تحلیل گران آمریکایی گمان نمی رود که ایران بتواند با تکیه بر ذخایر مالی مدت زیادی دوام بیاورد.

ضربه ایران به صنعت نفت عراق
خبرگزاری یونایتدپرس: در پی جنگ عراق و ایران، صدماتی که ارتش ایران به تأسیسات البکر وارد کرده است، میزان صدور نفت خام عراق را برای حداقل یک سال با کمبود دو میلیون بشکه در روز روبرو خواهد کرد.

شرط امام خمینی برای برقراری صلح
رادیو لندن: در ایران از پایان فوری جنگ کمتر سخن به میان می آید. تنها شرط آیت الله خمینی برای برقراری صلح، سرنگون شدن رژیم عراق است.
پرزیدنت بنی صدر و فرماندهان ارتش به خطرات یک جنگ طولانی واقفند، ولی تندروهای اسلامی می گویند ایران به یک جنگ طولانی احتیاج دارد. به نظر آنان جنگ کوتاه مدت باعث تقویت لیبرال های غربی خواهد شد.

عراق گرفتار در جنگ فرسایشی
رادیو کلن: رژیم صدام برخلاف اصول بین المللی، جنگ اعلام نشده ای را علیه ایران آغاز کرد. برخلاف آنچه ابتدا به نظر می رسید، این جنگ برق آسایی نبود که به زعم صدام، عراق را تبدیل به قدرت درجه اول منطقه گرداند، بلکه برعکس این جنگ به یک نبرد فرسایشی تبدیل می شود که خاتمه آن در آتیه نزدیک بعید به نظر می رسد.
بهترین راه برای ختم جنگ ایران و عراق محدود ساختن آن از لحاظ جغرافیایی و تسلیحاتی است، البته این نسخه داروی قطعی بلای جنگ نیست.

اسرائیل برنده جنگ ایران و عراق
مجله نیویوزیک در مورد بازنده و برنده احتمالی جنگ نوشته است: دولت کارتر با بی طرف ماندن نقش خود را خوب بازی کرده، در نتیجه قادر به تقویت روابط خود با کشورهای محافظه کار عربی که از گسترش جنگ در هراسند، شده است.
برنده دیگر این جنگ اسرائیل است. اسرائیل از تماشای دو ارتش مجهز دشمن که در حال درهم کوبیدن یکدیگر هستند و از نفاق دنیای اسلام که می تواند جبهه ای یکپارچه علیه اسرائیل ایجاد کنند، خرسند است.

منبع:
مهدی انصاری، حسین یکتا، روزشمار جنگ ایران و عراق: هجوم سراسری (کتاب چهارم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ دوم ۱۳۷۵، صص ۳۸۲، ۳۸۳

برچسب ها :

نام*
ایمیل*
نظر*


© 1397 کلیه حقوق محفوظ است | طراحی وب سایت
x - »